keskiviikko 24. maaliskuuta 2010

Homo sapiensin aarteet villitsevät simpanssikuntaa

Tiedesimpanssit uskovat löytäneensä mystisen simpanssiapinalajin, Homo sapiensin, jäänteitä luolasta. Kreegah-Bundolon yliopiston arkeologian professori Cheetah Yli-Simpanssi kertoi löydöstään eilisessä lehdistötilaisuudessa. Yli-Simpanssi oli tutkimusryhmänsä kanssa ottamassa näytteitä syvältä luolan uumenista, kun hän havaitsi umpeen muuratun seinän. Seinässä oli sapiensille tyypillisiä selittämättömiä merkintöjä, joita ei vielä osata täysin tulkita. Muumioiden toiveessa Yli-Simpanssi murtautui huoneeseen, josta löytyi lukemattomia lieriömäisiä sarkofageja.

"Olimme kovin yllättyneitä, kun luiden ja ruukunpalasten sijaan sarkofageista löytyikin hohtavaa vihreää liejua," kertoi Yli-Simpanssi lehdistötilaisuudessa. "Tämä siirappimainen mönjä on kaiketi ollut sapiensille kultaakin arvokkaampaa, koska se on säilötty erityisen huolellisesti."

Palatessaan luolaan tänä aamuna Yli-Simpanssin tutkimusryhmä kuitenkin havaitsi, että useita kymmeniä lieriöitä oli viety yön aikana. Yön aikana anastetut sarkofagit ovat tehneet kauppansa mustassa pörssissä ja useiden silminnäkijöiden mukaan Kreegah-Bundolon kaduilla nähtiin yöllä vihreänä hohtavia juhlijoita. Sapiensin sapeksi kaduilla kutsutun mönjän pelätään aiheuttavan käyttäjilleen ennalta-arvaamattomia oireita. Puhelimitse tavoitettu Yli-Simpanssi kuitenkin rauhoittelee pelkääjiä: "Jos mystisellä liemellä jotain vaikutusta joskus olikin, niin eiköhän se ole nollaantunut 50 000 vuodessa, sillä niin kauan on kuin sapiensit ovat viimeksi maapallolla kävelleet."

2 kommenttia:

Hanna kirjoitti...

Heh, varsinaiset aarteet todellakin! Meitä viisaita ihmisiä taitaa vaivata kummallinen käsitys, että olisimme evoluution täydellistymä, eikä vain yksi lenkki pitkässä ketjussa.

Petteri kirjoitti...

Kas, tännehän on ilmestynyt kommentti.

Näinhän se on. Tosin suurin osa väestöstä taitaa uskoa olevansa enemmänkin Herran enkeli kuin apinoiden kuningas. Eikun joo, puhuitkin viisaista ihmisistä.

Minusta maapallon valtias on kyllä muurahainen.